Friday 30 November 2012

Sasāpēja

Dārgie cilvēki, 
ja jūs gribat veicināt kosmētikas pārdošanas apjomus, sāciet ar steigu dalīt paraudziņus,  nevis spiediet nabaga meiteni pie kases katram bāzties virsū ar  piedāvājumu iegādāties vēl kaut ko .
Esmu liela meitene, ja es gribēšu dušas želeju, es to pati paņemšu  plauktā , pirms došos uz kasi .  Vienīgais , ko tāda mudināšanas uzbāzšanās tehnika veicina,  ir vēlme pēc iespējas ātrāk  samaksāt un kādu laiku  tai veikalā nerādīties .

Tas arī viss, ar ko gribēju padalīties . Šodien esmu kaut kāda aizkaitināta ,  atvainojiet .
piezīme sev pašai - marš , krāsot priecīgus nagus !

51 comments:

  1. laikam nesen esi bijusi Drogas veikalā :). arī nepatīk tas viss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njā, sajūta kā tirgū , kad preci burtiski sejā bāž, lai tik tu naudu iztērētu :/ parasti vienkārši nepatīk , bet šoreiz nokaitināja . Kaut kāda neriktīgīgā diena .
      viss, eju dzert balto tējiņu :)

      Delete
  2. Jā, vai ne? Būtu pavisam savādāk, ja piedāvātu paņemt paraudziņu, bet tā uzbāzība beigās no malas izskatās diezgan nožēlojami.

    Nesen nedaudz "izbesījos" Eurokos veikalā, staigāju, skatos preci, pienāk viena pārdevēja, jautā, vai nevajag palīdzēt, saku, ka nē, paldies. Paiet 3min., klāt jau nākamā, prasa, ko tieši es meklēju utt., es atkal laipni pasaku, ka pati paskatīšos. Kronis visam bija, kad kaut kur uzradās vēl trešā pārdevēja, kura jau atkal bija man klāt gatavībā palīdzēt, lieki teikt, ka tas bija pāris sekunžu jautājums, lai es izietu laukā no tā veikala neko nenopirkusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O jā, man ''Eurokos'' arī nekādu sajūsmu neizraisa tieši apkalpojošā personāla dēļ - parasti IESKRIENU nopirkt nepieciešamo un fiksi ārā!

      Ir bijis, ka tās pārdevējas rindā piedāvā man palīdzēt. Vienreiz bija tā, ka veikals bija tukšs, tad viņās visas kolektīvi blenza virsū visu to laiku kamēr tur biju. Nu un ir bijušas reizes, kad apsargs ''nepamanāmi'' trinās aizmugurē. Man rodas jautājums, vai es tiešām izskatos tā, ka varētu no viņu ekskluzīvā veikala kaut ko nospert? Ah,dusmu nepietiek.

      Labi, ka tagad Catrice stendi ir Drogās, pietam lētāk. Nebūs vairs uz Eurokos jāiet.

      Delete
    2. arī man bija tāda pieredze Eurokos veikalā, pie kam es biju vienīgais cilvēks veikalā.. bet bija 3 pārdevējas..

      Delete
    3. Manlikās, ka man vienīgajai tie apsargi uzmācīgi seko! Nevar normāli apstaigāt apskatīties, kas jauns un interesants, visu laiku aiz muguras neomulīga sajūta :(

      Delete
    4. Catrice stendi ir Drogās?
      Kopš kura laika?

      Delete
    5. man arī tāda pat pieredze par Eurokos.. ļoti nepatīk :(
      un galvenais, ka tā visur - gan Rīgā, gan Cēsīs, gan Daugavpilī ir bijis :D speciālas apmācības kā aizbaidīt klientus. :D

      Delete
    6. Linda, catrice tagad ir arī drogās :) Protams, ne manās ><


      Eurokos ieskrēju pagāšreiz , kad biju Rīgā un arī ātri izmuku ārā :)

      Delete
    7. mdiaana,tev taisnība :/ lai gan neviena'citā eurokosā neesmu biju kā tikai Daugavpils,bet tur tās pārdevējas arī aizdomīgi skatījās un staigāja līdzi brīžiem. tas bija stulbi.

      un tiešām drogās tagad būs catrice stendi? :)))

      drogās tiešām dažreiz izbesa tā attieksme. visu laiku uzbāžas. taču cilvēki,ja viņiem tiešām vajadzēs palīdzību paši to paprasīs :D

      Delete
    8. Visvairāk veikalos mani tracina jautājums "Vai Jums palīdzēt?"
      Negribu apvainot pārdevējas, bet lielākā daļa nezin savu preci, uz jautājumiem atbildēt nevar, ilgi lasa, kas ir rakstīts uz iepakojuma. Lasīt es arī protu. Tāpēc arī stāvu veikalā un lasu, ja nebija laika paskatīties internetā. Un tāda palīdzība man nav vajadzīga. Uzbāzīga palīdzība. Jautājums arī nav korekts. Palīdzēt? Paturēt manu somu? Vai atnest glāzi ūdens?
      Mīlīši, Drogas un Eirokos, Kolonna un Douglas, Kriatiāna nav Selfridges vai Neiman Marcus vai Bergdorf Goodman veikali, kur pārdevējas tiešam labi pārzin savu preci un korekti var ieteikt kādu, pastāstīt par jaunumiem, piemeklēt krāsu, toni, faktūru utt. Lielākā daļa veikalu ir high street shops.
      Par apsardzi arī ... staigā un skatās. Es saprotu, ka zog. Bet ... Skaties uz mani no malas, nevis no 30 cm attāluma, kad es pērku higiēnas preces. Ja ir aizdomas, tad vari pienākt.
      Nē, mīlīši, nav pie mums pārdošanas kultūras.
      Man ir žēl tās pārdevējas, kas ir spiestas uzbāzties ar tiem stulbiem jautājumiem, jo priekšniecība skaita katru labdien vārdu.

      Delete
    9. Es atklāšu interesantu lietu - ļoti gribu strādāt kosmētikas nozarē , kas saprotams, jo man ir gandrīz maniakāla interese par kosmētikas jaunumiem . mazā pilsētā iespēju nav daudz ,bet likās, ka iespējams - un nekā . gāju gan pati, gan cv sūtīju - nulle rezultātu . diemžēl situācija ir tāda, ka vakances gadījumā ,darbā pieņem tikai pazīstamos, kas domājams, arī izskaidro pārdevēju nezināšanu :)

      Delete
    10. Pēc Jūsu rakstiem varu saprast, ka kosmētika Jums ļoti patīk. Un tas ir labi :) Fantastiski labi. Domāju, ka Jūs būtu tiešām laba konsultante.
      Bet lielākā daļa veikalu nedomā par klientu, bet par peļņu.

      Delete
    11. lūdzu sauc mani uz tu , citādi man neērti :)
      pirmoreiz uz veikalu pieteikties darba aizgāju, kad draudzene pastāstīja, ka pārdeveja nezinājusi kas ir baze un vai viņiem tāda ir . Bet padevusies neemsu un ik pa laikam aizpildu cv anketu :))

      Delete
  3. Es arī laikam šodien esmu nedaudz uzvilkta, tik garš penteris bez neviena smaidiņa, pardon, tik traki jau nav. :D

    ReplyDelete
  4. Jā, meitenes, tā veikalu "apkalpošana" tracina!Eurokos veikalos nepatīk pārdevējas, kuras vienmēr skatās, ko gan cilveki pie tiem stendiem dara!Kolonna tas vispār ir kaut kāds trakums, tik pār slieksni un 2 pārdevējas jau skrien virsū, piedāvā savu palīdzību!
    Saprotu pārdevējas tur nav vainīgas, viņām vienkārši saka tā darīt, bet ja kāda no viņām pastaigātu uz lekcijām, kur skaidro, kā pareizi apkalpot klientu, domāju tādu problēmu nebūtu, jo ar savu uzbazību viņas tikai atbaida klientus!Es, piemēram, kolonnā neeju vispār, ja neesmu noteikti izdomājusi, ka pirkšu kaut ko, jo nevar no tām pārdevējām tikt vaļā!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koloonā cenšos neiegriezties , ja vien nav ļoti steidzamas vajadzības un nevaru pasūtīt internetā . ar šo veikalu , diemžēl man ir pārlieku liels daudzums nepatīkamās pieredzes (

      Delete
    2. Es savukārt, esmu ļoti nepacietīga, man īstenībā nepatīk ilgi gaidīt, kad kaut ko pasūtu!Sūtu, protams, ik pa reizei internetā, bet vairāk pērkos veikalos!Tagad no Anglijas gaidu pasūtījumu jau divas nedēļas, man no ASV par 9 dienām jau sūtījums bija rokā, te Anglija un vairak kā 2 nedēlas nav ne miņas ne ziņas! :(

      Delete
    3. par kaimiņiem runājot - kaut kas viņiem ar pastu nav kārtībā . es gaidu paku no Anglijas jau mēnesi , no Īrijas viena pazuda .
      kas vēl sāpīgāk , vasarā Illamasqua sūtīja man Naked Strangers kolekcijas paciņu un tā līdz manīm nenonāca . tas bija dikti šausmīgi ,Velvet pārdzīvoja , šķiet, vairāk par mani :)

      Delete
    4. Vai,nebaidi mani! ))) Man nāk UD Naked palete,ja viņa pazudīs-nepārdzīvošu! ))) Bet,nu man draudzene sūtīja,čeks ir saglabāts,ceru,ka sūtījums pie manis tomēr nonāks!

      Delete
    5. Nekas, es arī gaidu un baidos :)

      Delete
    6. Ne jau pārdevējas pie tā ir vainīgas, bet gan pats veikals...šoreiz precīzāk runājor "Eurokos". Esmu pati tur strādājusi un zinu kad no vadības nāk norādījumi pēc cik ilga laika ir jāiet klāt pie cilvēkiem un ar kādiem jautājumiem pie viņiem jāvēršās. Lielākai daļai pardevējām nepatīk šādi nosacijumi, bet ja gribi strādāt,tad dari...:(

      Delete
    7. Ceru, ka kādā mistiskā veidā šo diskusiju izlasīs kāds atbildīgais un sapratīs, ka visi šie pasākumi tikai atbaida pircejus :)

      Delete
  5. Eurokosā man arī likās, ka apsargs domā, ka nozagšu kaut ko.

    Drogās jau automātiski iestrādājies "nē, paldies". Te nāk prātā tas joks par meiteni, kura pērk 10 grūtniecības testus. -Jums varbūt šampūniņu?
    -Jūs domājat, ka tagad mana vienīgā problēma ir netīri mati?
    :D

    E.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labs joks :))))

      Eurokā es pat apsargu neatceros, ka būu manījusi, bet pārlieko cenšanos palīdzēt gan . Vēl ienākot veikalā , mani sabaidīja "Labdien " , bet tas tā , vienkārši nebija gaidīts :D

      Delete
    2. Jā, kādreiz tā nebija, bet tagad ar savu "Labdien" bāžas virsū arī visos apģērbu veikalos, ne tikai Drogās.
      It īpaši, kad staigā pa lielveikalu no viena veikala uz otru, katrā vietā pārdevēja piedāvā palīdzēt!
      Izskatās ka pircējam būtu jājūtas vainīgam par to, ka esmu tur iegājusi un nevēlos pārdevēju palīdzību!

      Delete
  6. Šajos veikalos pārdevējas nav vainojamas par uzbāzību, tas nāk no priekšniecības. Un visu laiku tiek borēts tas, ka tiek novērotas, ka "slepenais" pircējs var apmeklēt veikalu. Šis "slepenais" pircējs ir no kkādas vadības un visam jābūt perfekti nostrādātam ar šo te uzbāzību, citādi veikalam būš sūdi un meiteni atlaidīs. Es nedaudz strādāju drogās un to vairs nevarēju izturēt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zinu, tieši tāpēc to pārdevēju tik ļoti žēl . viņai nākas katram to teikt, un tieši tāpēc man negribas iet uz to veikalu, lai tai meitenei nav atkal man jāsaka iekaltā frāze . cilvēcīgi žēl .

      Delete
  7. Man pietiktu ar "paldies! Gaidīsim jūs atkal!", nevis kārtējās dušas želejas, zobu pastas utt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. man pie kases gribās , lai man piedavā kaut ko bezmaksas , tos pašus paraugus .

      kopš nedzīvoju Rīgā, paraudziņu esmu saņēmusi divas reizes , i to vienreiz tie bija tamponi .

      Delete
  8. esmu jau pieradusi pie drogas.. man bija besis ieejot veikalā Beautyfor.. Iegāju veikalā, nepaspēju neko apskatīties, bet pārdevēja-konsultante jau stāvēja man blakus kā cerbers! un kur gāju es, turpat gāja arī viņa... es pat negaidīju ko tādu no veikala, kas tirgo profesionālos kosmētiskus līdzekļus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. veikals ietaupa uz apsardzes rēķina ?

      Delete
    2. laikam ja, konsultante-pārdēveja-apsardze :)

      Delete
  9. Es labāk neizteikšos par tēmu, es sabildēju meteorītus, rīt ēdīšu ķilavmaizes, tādēļ esmu ļoti labā omā!

    Pie reizes pajautāšu, koros Drogās tad ir tie Catrice stendi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamilla kaut ko jau sapirka, prasi viņai :)

      Delete
  10. Par paraudziņiem vispār esmu aizmirsusi. Liekas, ka Drogās nedod tādus.

    E.

    ReplyDelete
  11. Man gan nesen bija dīvaina pieredze, Stockmann'a iepirku k.ko nu NUXE maksāju, pārdevēja prasa vai nevēlos k.ko izmēģināt no NUXE, man bija jāsteidzas - saku, ne paldies, tak viņa nelikās mierā un piebāza man pilnu maisu ar paraugiem, laikam kaut kāda pretreakcija jo tādu atbildi negaidīja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Novēlu visām 2013ajā sagaidīt tavu pieredzi :)) Burvīgi)

      Delete
  12. Vēl līdzīga pieredze ir ''Lush'', tiesa gan tas tā ir visā pasaulē, tikai pie mums pārdevēji atšķiras ar tādu nelielu stulbuma piedevu.

    Ieejot iekšā, mani sagaida pārdevēja ar saviem piedēvājumiem (visi seko ātri, viens pēc otra):
    -Jums kaut kā palīdzēt.
    -Nē, paldies.
    -Jūs mūsu veikalā pirmo reizi?
    -Nē.
    -Jums kaut ko parādīt?
    -Nē, paldies!!!!!

    Lieki teikt, ka biju ieskrējusi pakaļ kam konkrētam, nevis pusstundu blisinājos apkārt neizpratnē. Pārdevējus māca uzbāzties, nevis atšķirt potenciālo pircēju-nezinīti, kam visu ko var nopārdot no cilvēki ar skaidri formulētām domām. Sāpīga man šī tēma :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lushā neesmu bijusi, lai arī varu teikt, ka klientu serviss Latvijā atšķiras no lush.uk . Tie uz jebkuru epastu atbild gandrīz momentāli, mūsējiem esmu rakstījusi kādas reizes trīs un bez atbildes.


      Vispār bišķīt mierīgāk palika, redzot, ka ne vienai sasāpējis :)

      Delete
    2. iedomājies viņi visu dienu smaržo to preci veikalā, ķīmiskā smarža, es nevaru tur parīs minūtes izturēt.. un Lush veikalu varu atrast pēc smaržas vai smakas :D, bet tur cilvēki visu dienu strādā, paliksi stulbāks, ja jūti to ikdienā

      Delete
    3. ā , ne biju gan es lushā , kā ierunājies par smaržu, atcerējos gan .
      bet toreiz man neviens īpaši klāt negāja , tāpēc laikam atminā nav palicis . smarža tiešām bija spēcīga :(

      Delete
  13. O, tā patiesi ir sāpīga tēma. Viesbriesmīgākā man šķiet Dead Sea Premier pārdevēju uzmācība. Vienreiz es iekritu, un nepaspēju pat attapties, kad viena man pulēja nagu, bet otra meitene jau krāmēja maisiņos produktus, kurus es pirkšu, jo tikai šodien tos var iegadāties par nieka 30 latiem. Pilnīgs sviests. Tagad šiem veikaliem eju ar līkumu, bet viņi tik un tā pamanās skriet pakaļ un vēl nolamāt, ja viņos neklausās. Es vispār nesaprotu, kurš normāls cilvēks tādā vietā vēlas strādāt. Kaut kas līdzīgs notiek arī ar Bellapierre stendos.
    Par apsargiem arī varētu veselu romānu sarakstīt. Vienreiz biju iegriezusies Kristiana veikalā (Dominā) un tur strādā viens sevišķi dīvains apsargs, kurš nekautrējas ar pārdevējām apspriest veikalā esošos pircējus, piemēram, izsakot savu sašutumu par to, ka kāds pārāk ilgi "grozās" pa veikalu.
    Man arī žēl tās meitenes, kurām visu dienu kā tāda mantra jāatkārto "šodien mums piedāvājumā arī dušas želejas!!!!". Ja man visu dienu tas būtu jāskaita, droši vien arī naktī murminātu. Man šķiet, ka tā ir ņirgāšanās par cilvēkiem, kuri tur strādā.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, sāpīte gan . bet paliek labāk, ja izrunājas . kā grupveida terapija :))

      pieklrītu scentivory , rodas vainas sajūta, ka manis dēļ nabaga meitēnam pie kases vēlreiz jāskaita savu pantiņu . ja nebūtu iegājusi veikalā , viņai to būtu jādara vienu reizi mazāku skaitu .

      Delete
  14. Lush veikalā jebkurā valstī pārdevējas nāk klāt un piedāvā. Spānijā nevienā veikalā neiztiksi bez sasveicināšanās, pārdevējas ļoti bieži uzsāk dažādas sarunas, var noglaudīt tevi, ja ienāk prātā un taml. IKEA (veikals, kurā apgrozas n-tie tūkstoši) aizkaru stenda pārdevējs vēl pēc mēneša apjautājas, kā man patīk aizkari. Tirdzniecības centra(arī tik pat pircēju) apakšveļas veikala pārdevēja jautā, kāpēc es tik sen neesmu redzēta, vai esmu bijusi, kur aizbraukusi? Pie tā pierod. Tagad drīzak Rīgā grūti.
    Es, protams, arī dodu priekšroku mierīgai un lēnai izpētei savā nodabā. Nesen pie NARS stenda gribēju vaigu sārtumus izpētīt. Atjoņo čalītis un stāv blakus. Stāv un skatās. Tā arī neko jēdzīgu neizpētīju, jo pirkt jau arī, teikšu atklāti, negrasījos, ja reiz zinu, kur internetā lētāk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spānija slavena ar savu draudzību . nav jau gluži runa par sasveicināšanos vai vēlēšanos palīdzēt , bet par to , ka cilveks nav glups un viltus pieklājību izjūt .
      Man netālu ir beta , tajā ir apsargs, kurš vienmēr sasveicināsies un pateiks kurš arbūzs garšīgs vai "šoreiz mandarīnus neņem, drausmīgi skābi" . tā ir cita veida palīdzība , neviltota un sirsnīga . Citā veikalā par tādu atklatību atlaistu, lai arī tieši tā liek censties veikt visus pirkumus pie viņiem, nevis maximā, kas atrodas pat tuvāk . Jo zini, ka neapmānīs . un ja mandarīni skābi atvesti, to vietā var nopirkt garšīgus ābolus :) nu apmēram tā ,cerams, ka mans penteris saprotams :))

      Delete
  15. nu jā, Drogas, tas ir kaut kas traks..
    es vienmēr sasmaidos, cik forši pārdevējiem narvesenā sanāk tā piespiedu "sveicināšanās un uzbāšanās", pārsvarā kaut kā nepiespiesti un nesit pa nerviem. Laikam viņus tomēr pareizi apmāca vai arī pieņem darbā tikai ļoti komunikablus :)

    ReplyDelete
  16. vienu reizi gan es Drogās neizturēju, kad meitene man piedāvāja skūšanās putas. man sanāca dusmas, jo tās taču vīriešu!! es viņai atbildēju, ka man nav vīrieša, paldies, man nederēs. izskatījās, ka viņa pamodās no miega, kaut ko padomāja, un nomurmināja, ka sievietes jau arī dažkārt izmantojot vīriešu putas.
    nezinu gan, kam.. dāvanai savam vīrietim, varbūt.. bet ja nav mājās vīrieša? stulbuma kalngals.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pamodās no miega? :D Ja nepiedāvās tās putas, tad no vadības dabūs pa kaklu,bet, ja piedāvās, tad jāklausās tamlīdzīgas stulbas lietas no klientiem. Esmu pati to izbaudījusi, un man bija pilnīgi vienalga vai tu nopērc tās putas, piedāvājusi esmu,un, ja priekšniece aiz stūra stāv vai arī "slepenais" ir veikalā, savu darbu esmu izdarījusi. :)

      Delete
    2. Skumīgi ka tā . nav vajadzīgs ne vieniem, ne otriem, bet jadara .

      Delete